Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Bevrijdingsconcert 'Vrede en Vrijheid'

Vivace zangvereniging Millingen, het saxofoon ensemble Fanfare St. Cecilia en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 organiseren op zaterdag 29 april a.s. om 19.30 uur een Bevrijdingsconcert in de Protestantse Kerk te Groesbeek.

Het thema is ‘Vrede en Vrijheid’.

We vieren onze vrijheid op deze avond door middel van muziek. Vivace en het saxofoon ensemble van St. Cecilia brengen een breed repertoire van diverse liederen uit meerdere landen en verschillende talen ten gehore, maar altijd staat de boodschap van vrede en vrijheid centraal. Of juist het verlangen naar vrijheid in tijden van onderdrukking. Na ieder afzonderlijk gespeeld te hebben zullen beide verenigingen gezamenlijk een fraaie afsluiting verzorgen. De samenwerking tussen Vivace zangkoor Millingen en het saxofoonensemble van Fanfare St. Cecilia is niet nieuw. In het verleden hebben er vaker gemeenschappelijke optredens plaatsgevonden.

In 2015 heeft zangvereniging Vivace al een concert gegeven binnen het thema ‘Vrede en Vrijheid’. Op uitnodiging van het Bevrijdingsmuseum zal het koor op 29 april deze liederen opnieuw ten gehore brengen. Kaarten kosten € 5,00 in de voorverkoop en op de avond zelf € 7,50. De kaarten zijn verkrijgbaar bij het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek (alleen aan de kassa) en bij ‘Bloemen uit Millingen’ en de Primeravestiging in Millingen aan de Rijn.Locatie: Protestantse Kerk, Kerkstraat 18, 6561 CC Groesbeek
Datum: 29 april 2017. Aanvang 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur.
Entree: € 5,00 p.p. in de voorverkoop, € 7,50 p.p. op de avond zelf. Museumkaart niet geldig.
Voorverkoop: Bevrijdingsmuseum Groesbeek (alleen aan de kassa), Wylerbaan 4; Primera in Millingen aan de Rijn, Heerbaan 99B en ‘Bloemen uit Millingen’, Heerbaan 174, Millingen aan de Rijn.
Informatie: info@bevrijdingsmuseum.nl; 024-3974404

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Syrische vluchtelingen vertellen hun verhaal

  De Syriërs en hartsvrienden Mohammed Obeido (38) en Mahmoud Shikhali (27) vertellen op 2 mei a.s. over hun vlucht vanuit Syrië naar Nederland in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsconcert 'Vrede en Vrijheid'

  Vivace zangvereniging Millingen, het saxofoon ensemble Fanfare St. Cecilia en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 organiseren op zaterdag 29 april a.s. om 19.30 uur een Bevrijdingsconcert in de Protestantse Kerk te Groesbeek.
  Lees verder..
 • Rosies en Blitzmädchen. Vrouwen tijdens WO2 in democratisch Amerika en Nazi-Duitsland

  Op 6 april a.s. vindt de eerste presentatie plaats die gehouden wordt in het kader van 'Rosie the Riveter".
  Lees verder..
 • Vier de Bevrijding in het Bevrijdingsmuseum!

  30-jarig jubileum Bevrijdingsmuseum en doorlopende festiviteiten
  Lees verder..
 • Grensoverschrijdende samenwerking in het licht van verleden en toekomst

  “Het verleden vergeten” of “tegen het vergeten”. Nederland en Duitsland zijn buren met dikwijls een diversiteit van meningen; soms een zegen en soms een vloek.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.