Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Freedom Shorts: korte films van nieuw talent

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 presenteert op vrijdag 15 september 2017 in samenwerking met AC Films en vele andere filmmakers een selectie van 12 korte films over de oorlog en bevrijding.

Spannende korte speelfilms, meeslepende animaties, interviews: er zijn veel manieren om het verleden tot leven te brengen. Naast de vertoning van de films zullen verschillende betrokken filmmakers vertellen over de keuzes die ze maakten bij hun productie.

De films zijn stuk voor stuk producties van nieuw talent: afstudeerprojecten van filmstudenten of filmmakers met een eigen start-up. Bram van Workum is één van de 12 filmmakers die op 15 september zijn film zal tonen. Hij filmde met re-enactmentgroepen in Oosterbeek het verhaal van de Britse Airborne divisies. Zijn film ‘Airborne’ duurt maar vijf minuten, maar doet visueel niet onder voor een Hollywood film. Filmstudent Jan Postema pakte het anders aan. Hij maakte een drie minuten durende animatie over een soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog, marcherend door een sinister ogend landschap van draaiende tandwielen. Zijn film ‘Machina Mortem’ werd al geselecteerd voor twee gerenommeerde internationale filmfestivals.

Dit zijn slechts twee voorbeelden uit een bijzonder programma om niet te missen. De filmavond Freedom Shorts is onderdeel van het spetterende septemberprogramma van het Nationaal Bevrijdingsmuseum, met o.a. op dinsdag 12 september een lezing over de werkzaamheden van Rosies bij North American Aviation, op donderdag 21 september een lezing over vrouwen in de Russische luchtmacht tijdens WO2 en op zondag 17 september het jaarlijkse Bevrijdingsfestival.

Klik hier voor het volledige programma van deze avond.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 15 september 2017. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.
Entree: € 5,00 per persoon. De Museumkaart is geldig.
Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl
Informatie: drs. Rense Havinga, conservator, via 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Lichtjes op de Canadese begraafplaats in Groesbeek

  Het Bevrijdingsmuseum steunt het initiatief van Het Lichtjescomité om op 24 december 2017 (kerstavond) de graven op de Canadese begraafplaats in Groesbeek in het kaarslicht te zetten.
  Lees verder..
 • ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’

  Voor het derde jaar op rij organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in samenwerking met de Politiekapel Gelderland-Zuid een ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’.
  Lees verder..
 • Nederlandse en Duitse historici schrijven samen geschiedenis

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek heeft een Nederlands-Duits Interreg Project geïnitieerd ter hoogte van ca. 1,7 miljoen euro.
  Lees verder..
 • Kristallnachtherdenking 2017 Bevrijdingsmuseum

  Tijdens de jaarlijkse Kristallnachtherdenking op 9 november a.s. in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek zal dit jaar het woord worden gegeven aan de jonge generaties.
  Lees verder..
 • Over de Grens. Uitnodiging Gelders Debat in Bevrijdingsmuseum

  Tegen welke grenzen lopen bewoners in de Gelderse grensregio aan? Welke kansen liggen er in de samenwerking tussen de Achterhoek, Arnhem/Nijmegen, Borken, Kleve en Wesel?
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.