Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Freedom Shorts: korte films van nieuw talent

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 presenteert op vrijdag 15 september 2017 in samenwerking met AC Films en vele andere filmmakers een selectie van 12 korte films over de oorlog en bevrijding.

Spannende korte speelfilms, meeslepende animaties, interviews: er zijn veel manieren om het verleden tot leven te brengen. Naast de vertoning van de films zullen verschillende betrokken filmmakers vertellen over de keuzes die ze maakten bij hun productie.

De films zijn stuk voor stuk producties van nieuw talent: afstudeerprojecten van filmstudenten of filmmakers met een eigen start-up. Bram van Workum is één van de 12 filmmakers die op 15 september zijn film zal tonen. Hij filmde met re-enactmentgroepen in Oosterbeek het verhaal van de Britse Airborne divisies. Zijn film ‘Airborne’ duurt maar vijf minuten, maar doet visueel niet onder voor een Hollywood film. Filmstudent Jan Postema pakte het anders aan. Hij maakte een drie minuten durende animatie over een soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog, marcherend door een sinister ogend landschap van draaiende tandwielen. Zijn film ‘Machina Mortem’ werd al geselecteerd voor twee gerenommeerde internationale filmfestivals.

Dit zijn slechts twee voorbeelden uit een bijzonder programma om niet te missen. De filmavond Freedom Shorts is onderdeel van het spetterende septemberprogramma van het Nationaal Bevrijdingsmuseum, met o.a. op dinsdag 12 september een lezing over de werkzaamheden van Rosies bij North American Aviation, op donderdag 21 september een lezing over vrouwen in de Russische luchtmacht tijdens WO2 en op zondag 17 september het jaarlijkse Bevrijdingsfestival.

Klik hier voor het volledige programma van deze avond.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 15 september 2017. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.
Entree: € 5,00 per persoon. De Museumkaart is geldig.
Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl
Informatie: drs. Rense Havinga, conservator, via 024-3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Tijdelijke tentoonstelling 'De SS: Veelzijdig Extremisme'

  De SS is één van de beruchtste organisaties uit de geschiedenis. De naam SS roept vrijwel onmiddellijk beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en doodseskaders.
  Lees verder..
 • Avondsymposium 'Water als wapen'

  Nederlandse en Duitse historici laten op 4 oktober 2017 tijdens het avondsymposium ‘Water als wapen’ in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek hun licht schijnen over een thema dat ten onrechte lang buiten de schijnwerpers is gebleven.
  Lees verder..
 • Korte theatervoorstelling ‘Het wachten’

  Op woensdag 27 september 2017 is de korte theatervoorstelling 'Het wachten' in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek te zien.
  Lees verder..
 • De Nachtheksen

  Op 21 september a.s. organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 de laatste lezing in het kader van de tentoonstelling “Rosie the Riveter”.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt 2017

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op zondag 17 september a.s. het jaarlijkse Bevrijdingsfestival met diverse leuke activiteiten.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.