Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt 2017

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op zondag 17 september a.s. het jaarlijkse Bevrijdingsfestival met diverse leuke activiteiten.

Het festival met de kleurrijke kindervrijmarkt rondom de koepel van het museum is de gehele dag doorlopend van 10.30-16.30 uur. De entree is €3,- per persoon (incl. museum, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar hebben gratis toegang. De Museumkaart is geldig.

Tijdens het Bevrijdingsfestival kunt u genieten van verschillende muzikale optredens die worden verzorgd door Delta Swing Band, Pauwergirls, Murrayfield’s Regiment Pipes & Drums, The Cowpokes, accordeonist Pieter Geijsberts en doedelzakspeler Albert van Spierenburg. Bovendien is er een radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2, een tweedehands boeken verkoop met diverse stands, een show van radiografisch bestuurbare militaire modelvoertuigen, zijn er Oldtimers te zien en is de bekende Bandritzer geopend waar u een leuke foto kunt maken.

Kinderen kunnen geschminkt worden en daarnaast vinden er de gehele dag hoepelworkshops plaats, georganiseerd door Hoepeljuf. Verder zijn er op het museumterrein living statues aanwezig, samen met Evacuatiegroep Betuwe. Eveneens zijn er tussen 13.00-16.00 uur levendige flitslezingen over diverse WO2 onderwerpen. Ook kunt u voorwerpen (b.v. dagboeken) uit WO2 inhoudelijk laten beoordelen door een deskundig panel. Bijzondere objecten zijn later mogelijk terug te zien in het programma ’75 jaar vrijheid’ van Omroep Gelderland. Als u een object meeneemt voor het panel krijgt u gratis toegang (max. 1 persoon per voorwerp). Tevens is de complete redactie van 75 jaar vrijheid aanwezig, samen met presentator Erik van der Pol. Bovendien is op 17 september de doortocht van de Euregio Vrijheidswandeling, die dwars door het museum loopt.

Tenslotte organiseert Grateful Generation Tours spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten, voor jong en oud maar absoluut een must voor de jeugd. Kosten: € 7,50 pp, alleen contant te betalen (exclusief € 3,- voor festiviteiten en bezoek museum). Museumkaart niet geldig. Ieder half uur doorlopend van 10.30-16.30 uur. Reserveren ter plekke op de dag zelf.


Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Datum: 17 september 2017. Doorlopend van 10.30 uur t/m 16.30 uur.
Entree: €3,- per persoon (incl. museum, festiviteiten en parkeren). Jongeren t/m 17 jaar gratis. Museumkaart geldig.
Informatie: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Lichtjes op de Canadese begraafplaats in Groesbeek

  Het Bevrijdingsmuseum steunt het initiatief van Het Lichtjescomité om op 24 december 2017 (kerstavond) de graven op de Canadese begraafplaats in Groesbeek in het kaarslicht te zetten.
  Lees verder..
 • ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’

  Voor het derde jaar op rij organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in samenwerking met de Politiekapel Gelderland-Zuid een ‘Kerstconcert voor de Vrijheid’.
  Lees verder..
 • Nederlandse en Duitse historici schrijven samen geschiedenis

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek heeft een Nederlands-Duits Interreg Project geïnitieerd ter hoogte van ca. 1,7 miljoen euro.
  Lees verder..
 • Kristallnachtherdenking 2017 Bevrijdingsmuseum

  Tijdens de jaarlijkse Kristallnachtherdenking op 9 november a.s. in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek zal dit jaar het woord worden gegeven aan de jonge generaties.
  Lees verder..
 • Over de Grens. Uitnodiging Gelders Debat in Bevrijdingsmuseum

  Tegen welke grenzen lopen bewoners in de Gelderse grensregio aan? Welke kansen liggen er in de samenwerking tussen de Achterhoek, Arnhem/Nijmegen, Borken, Kleve en Wesel?
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.