Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Lichtjes op de Canadese begraafplaats in Groesbeek

Het Bevrijdingsmuseum steunt het initiatief van Het Lichtjescomité om op 24 december 2017 (kerstavond) de graven op de Canadese begraafplaats in Groesbeek in het kaarslicht te zetten.

Het museum doneert 150 kaarsen om de herinnering aan de jonge mannen die hier begraven liggen levend te houden.

Lichtjesavond; een warme gloed op de begraafplaats in Groesbeek.
In 2016 is de traditie geboren om op kerstavond bij alle graven op de Canadese begraafplaats in Groesbeek het warme kaarslicht te ontsteken. Met 80 vrijwilligers en 800 bezoekers was het een bijzonder moment toen de kaarsjes brandden.
Kinderen spelen ook dit jaar bij de uitvoering de hoofdrol zodat zij zich realiseren dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. De soldaten die op de begraafplaats liggen hebben immers hun leven gegeven om ons de vrede en vrijheid te brengen en geen van hen is naar huis teruggekeerd.

Met het ontsteken van de lichtjes bij de graven dragen we de kerstgedachte uit en tonen we onze dankbaarheid aan de gesneuvelde jongens en aan hun nabestaanden. De locoburgemeester is aanwezig om de kinderen uit de gemeente Berg en Dal te verwelkomen en hen uit te nodigen om de kaarsjes te plaatsen. Wij nodigen u van harte uit om bij deze ceremonie aanwezig te zijn.

Locatie: Canadese Begraafplaats in Groesbeek
Datum: zondag 24 december 2017
Tijd: van 16.00 tot 17.00 uur

Wilt u ook een donatie geven of bent u op zoek naar meer informatie kijk dan op http://liberationtour.nl/lichtjes-op-de-canadese-militaire-ere-begraafplaats-groesbeek/ of https://www.facebook.com/lichtjesingroesbeek/.

Het Lichtjescomité:
Bert Eikelenboom Groesbeek
Bart Boone Nijmegen
Gerard Hendriks Millingen aan de Rijn

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Verlenging expositie ‘Karl Leisner’

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek zal de kleine expositie ‘Karl Leisner, 1915-1945, Märtyrer und Seliger’ wegens succes tentoonstellen t/m 31 maart 2018.
  Lees verder..
 • Filmprogrammering 2018 'Krieg am Niederrhein '

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek laat in februari en maart 2018 weer een aantal vertoningen zien van de filmklassieker 'Krieg am Niederrhein'.
  Lees verder..
 • Mysterieuze ontdekking in ‘Mijn Kamp’

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek heeft een bijzondere ontdekking gedaan:
  Lees verder..
 • “Erkenne dich selbst! Verantwoordelijk voor je Vrijheid”

  Op woensdag 31 januari a.s. om 17.00 uur wordt het zogeheten Obelisk Monument geplaatst in de Erekoepel van het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.
  Lees verder..
 • Rondleiding voor blinden en slechtzienden

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek biedt ook in 2018 een aantal rondleidingen aan speciaal voor mensen met een visuele beperking.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.