Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Battlefieldtours per bus

 

Bustours door het Rijk van Nijmegen langs de landingsterreinen en monumenten van Operatie Market Garden,
de grootste luchtlandingsoperatie ooit. Deze tours kunnen worden uitgebreid met een rondgang langs de slagvelden van het Rijnlandoffensief (Operatie Veritable), de grootste militaire aanval uit de geschiedenis ingezet vanaf Nederlands grondgebied.

Het is zondag 17 september 1944, Nederland lijdt nog steeds onder het juk van de nationaal-socialistische bezetting. Als een geschenk uit de hemel springen er tijdens Operatie Market Garden rond Groesbeek en Nijmegen op deze zondag 8.000 Amerikaanse parachutisten om Nederland te bevrijden. Tegelijkertijd begint de opmars van het Britse landleger vanuit België door Brabant richting Nijmegen en Arnhem met als doel in één snelle actie de bruggen over de waterwegen in zuid-oost Nederland te veroveren. Hoewel Arnhem een brug te ver was, werd het Rijk van Nijmegen bevrijd en werd van hieruit de basis gelegd voor de bevrijding van Nederland en West-Europa vanaf februari 1945 met het grote Rijnlandoffensief (Operatie Veritable).
De battlefieldtours Market Garden in en rond Groesbeek duren standaard 1,5 uur en kunnen naar wens uitgebreid worden met o.a. de Slag om Nijmegen en Arnhem en/of het Rijnlandoffensief. Tevens zijn er op aanvraag gidsen beschikbaar voor tours met een gespecialiseerd karakter, zoals groepen veteranen, historici of militairen in opleiding.

De mogelijkheden

U kunt op verschillende manieren voor een groep een battlefieldtour met gids bij ons boeken:

   1. Als onderdeel van een arrangement (zie dagarrangementen op deze website).

   2. Zonder arrangement maar gekoppeld aan een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum.    

            Prijzen:

           a) entree museum € 9,- pp: groepstarief vanaf 10 pers;

            b) entree museum € 5,- pp: groepstarief militairen, scholieren, veteranen, De Zonnebloem vanaf 10 pers;

            c) battlefieldtourgids € 55,- per 1,5 uur (excl. bus)* per bus 1 gids nodig.

   3. Zonder arrangement en zonder een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum.

             Prijzen:

            a) battlefieldtourgids € 55,- per 1,5 uur (excl. bus)* per bus 1 gids nodig

* 2. en 3. zijn op basis van uw eigen busvervoer. Wij kunnen echter ook het busvervoer voor u regelen. In onderstaande overzicht ziet u de bijbehorende prijzen.

* Voor kortingen speciaal voor touroperators en busondernemingen klik hier.

Prijzen busvervoer **:

Aantal personen

Kosten

10 t/m 15 € 160,-
16 t/m 25 € 180,-
26 t/m 50 € 295,-         
51 t/m 62 € 330,-

Tarieven zijn gebaseerd op 1,5 uur ongeacht welke dag. Extra uren: € 55,- per uur.

** Houd er rekening mee dat er voor de gids ook een stoel in de bus gereserveerd moet worden. Dat zou kunnen betekenen dat u een grotere bus moet reserveren.

Voor meer informatie over de Battlefieldtours kunt u contact opnemen met de afdeling Groepsreserveringen via telefoonnummer 024-3974404. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen. Zoek:

NIEUWS

 • Tijdelijke tentoonstelling 'De SS: Veelzijdig Extremisme'

  De SS is één van de beruchtste organisaties uit de geschiedenis. De naam SS roept vrijwel onmiddellijk beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en doodseskaders.
  Lees verder..
 • Avondsymposium 'Water als wapen'

  Nederlandse en Duitse historici laten op 4 oktober 2017 tijdens het avondsymposium ‘Water als wapen’ in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek hun licht schijnen over een thema dat ten onrechte lang buiten de schijnwerpers is gebleven.
  Lees verder..
 • Korte theatervoorstelling ‘Het wachten’

  Op woensdag 27 september 2017 is de korte theatervoorstelling 'Het wachten' in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek te zien.
  Lees verder..
 • De Nachtheksen

  Op 21 september a.s. organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 de laatste lezing in het kader van de tentoonstelling “Rosie the Riveter”.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt 2017

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op zondag 17 september a.s. het jaarlijkse Bevrijdingsfestival met diverse leuke activiteiten.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.