Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Het Bevrijdingsmuseum zoekt vrijwilligers

Het Bevrijdingsmuseum is een professionele organisatie die op zoek is naar versterking van het vrijwilligersteam:

 • Medewerker m/v in het Museumcafé die de bezoekers professioneel, klantvriendelijk en enthousiast kan ontvangen en bedienen. Inzet: 1 hele dag per week, zowel door de week als in het weekend. Ook jongeren met tijd in het weekend worden nadrukkelijk gevraagd zich aan te melden!

Het museum biedt een plezierige werksfeer, een professioneel opleidingstraject, een reiskostenvergoeding en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering.

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is een historisch-educatief museum over de gebeurtenissen rond de bevrijdingsge­schiedenis van Nederland en Europa in 1944 en 1945. Ook worden de ontwikkelingen van internationale samenwerking in Europa na 1945 belicht, evenals de actuele thematiek van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Coördinator Personeelszaken, de heer Hans Bredewoud. Telefonisch 024-3974404 of per e-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl.
Stagiair / vrijwilliger historisch onderzoek en tentoonstellingsproductie 

Het Bevrijdingsmuseum vertelt in 2018 de bewogen geschiedenis van het communistisch verzet in Nederland en Duitsland in de jaren ’30, tijdens de bezetting en in de naoorlogse periode in de tentoonstelling ‘De Communisten. In verzet tegen fascisme en kapitaal’. Wij zoeken een stagiair of vrijwilliger die ervaring heeft met het doen van wetenschappelijk historisch onderzoek en onafhankelijk en nauwkeurig kan werken. Voorkennis van het thema is een pré maar geen vereiste.

Het is mogelijk alléén voorbereidend onderzoek te verrichten voor deze tentoonstelling en een onderzoeksrapport te schrijven (verwachte periode mei 2017 t/m november 2017, 1 à 2 dagen per week) óf na het onderzoek ook mee te werken aan de productie van de tentoonstelling (verwachte periode november 2017 t/m april 2018, 1 a 2 dagen per week). In het productieproces werkt de stagiair mee aan de teksten, de ontwerpen, de promotie, de inrichting van vitrines en meer. De stagiair maakt het tot stand komen van een tentoonstelling van begin tot eind mee.

Een stage in tentoonstellingsonderzoek en productie biedt een gedegen werkervaring aan studenten die een carrière in musea ambiëren. Deze stage is bij uitstek geschikt voor 3de jaars Bachelor studenten en Master studenten Geschiedenis.

Belangstellenden kunnen zich melden bij de heer Rense Havinga, conservator. Telefonisch via 024-3974404 of per e-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl.


 

Er zijn op dit moment geen overige (vrijwilligers-) vacatures beschikbaar in het Bevrijdingsmuseum, maar open sollicitaties voor vrijwilligersfuncties worden wel altijd behandeld. U wordt dan opgenomen in portefeuille en zodra er een vacature beschikbaar is wordt er contact met u opgenomen.

Zoek:

NIEUWS

 • Syrische vluchtelingen vertellen hun verhaal

  De Syriërs en hartsvrienden Mohammed Obeido (38) en Mahmoud Shikhali (27) vertellen op 2 mei a.s. over hun vlucht vanuit Syrië naar Nederland in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsconcert 'Vrede en Vrijheid'

  Vivace zangvereniging Millingen, het saxofoon ensemble Fanfare St. Cecilia en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 organiseren op zaterdag 29 april a.s. om 19.30 uur een Bevrijdingsconcert in de Protestantse Kerk te Groesbeek.
  Lees verder..
 • Rosies en Blitzmädchen. Vrouwen tijdens WO2 in democratisch Amerika en Nazi-Duitsland

  Op 6 april a.s. vindt de eerste presentatie plaats die gehouden wordt in het kader van 'Rosie the Riveter".
  Lees verder..
 • Vier de Bevrijding in het Bevrijdingsmuseum!

  30-jarig jubileum Bevrijdingsmuseum en doorlopende festiviteiten
  Lees verder..
 • Grensoverschrijdende samenwerking in het licht van verleden en toekomst

  “Het verleden vergeten” of “tegen het vergeten”. Nederland en Duitsland zijn buren met dikwijls een diversiteit van meningen; soms een zegen en soms een vloek.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.