Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Het Bevrijdingsmuseum zoekt actieve jongeren


Wij zoeken dringend versterking van ons jongerenteam dat het publiek in de weekenden en in de vakanties welkom heet in de zogeheten Bandritzer.

Wat is de Bandritzer? Een spectaculaire tijdmachine die op het buitenterrein staat van het museum. De bezoeker maakt een reis door de geschiedenis van vrijheid en dictatuur. De modernste geluids- en projectietechnieken worden daarbij ingezet. Spannend en leerzaam!

Het museum biedt een vrijwilligersvergoeding voor jongeren, een plezierige werksfeer, een professioneel opleidingstraject en een collectieve ongevallen- en aansprakelijkheids-verzekering.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Bandritzer-coördinator Jory Brentjens. Per e-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl t.a.v. Jory Brentjens.

Zoek:

NIEUWS

 • Grensoverschrijdende samenwerking in het licht van verleden en toekomst

  “Het verleden vergeten” of “tegen het vergeten”. Nederland en Duitsland zijn buren met dikwijls een diversiteit van meningen; soms een zegen en soms een vloek.
  Lees verder..
 • Wikipedia Schrijfdag over het Rijnlandoffensief in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

  Het Rijnlandoffensief is één van de grootste veldslagen aan het Westfront, maar voor velen is de slag nog onbekend.
  Lees verder..
 • Stem op het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek

  Het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek is door het Nederlands publiek genomineerd voor de Publieksprijs Beste Uitje van Nederland 2017 in de categorie musea en cultuur.
  Lees verder..
 • Rosie the Riveter

  Hulde aan de vrouwen die werkten voor de vrijheid
  Lees verder..
 • Filmprogrammering 2017 'Krieg am Niederrhein '

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek vertoont in februari en maart 2017 een reeks filmvoorstellingen van de klassieker 'Krieg am Niederrhein'.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.