Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Voorjaarsprogramma Bevrijdingsmuseum 2018

In april en mei organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek weer volop activiteiten voor jong en oud.

Het voorjaarsprogramma gaat van start op zondag 15 april; het Bevrijdingsmuseum is dan met gereduceerd tarief (50%) te bezoeken in het kader van de Nationale Museumweek die dan plaatsvindt.

De gehele maand mei zijn er diverse activiteiten in en rondom het museum. Zo is er een radioshow met een doorlopende demonstratie van zend- en ontvangstapparatuur uit WO2, kunt u meegaan met de spannende fieldtrips van Grateful Generation Tours of maak een battlefieldtocht per fiets rondom de bruggen in Nijmegen. Kinderen kunnen een echte spionagetraining volgen, luisteren naar het verhaal van Anne Frank of meedoen aan een parachutistenworkshop. Natuurlijk organiseert het museum ook dit jaar weer op 5 mei een Bevrijdingsfestival met een feestelijk programma van 10.00-16.30 uur in en rondom het Bevrijdingsmuseum met o.a. live muziek en verschillende festiviteiten voor het hele gezin.

U heeft ten slotte nog t/m 15 april a.s. de mogelijkheid om de tijdelijke expositie ‘De SS: Veelzijdig Extremisme’ te bezoeken. Deze expositie gaat in op de grotendeels onbekende en verborgen geschiedenis van de SS, haar structuur, haar wreedheden en al haar vreemde en bizarre aspecten. Vanaf 2 mei 2018 zal de nieuwe expositie ‘De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal’ in het Bevrijdingsmuseum te zien zijn. In deze expositie vertelt het museum de bewogen geschiedenis van het communistisch verzet, in de jaren ’30, tijdens de bezetting en in de naoorlogse periode.

Kijk voor een overzicht van alle evenementen (data, tijden, tarieven, reserveren, etc.) onder het kopje 'evenementen' elders op deze website.


Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Informatie en reserveren: 024-3974404, info@bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum
Twitter: @bevrijding

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Programma 5 mei 2018 - Bevrijdingsfestival

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert ook dit jaar op 5 mei een Bevrijdingsfestival met een feestelijk programma van 10.00-16.30 uur in en rondom het museum met o.a. live muziek en verschillende festiviteiten voor het hele gezin.
  Lees verder..
 • De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

  Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme.
  Lees verder..
 • Voorjaarsprogramma Bevrijdingsmuseum 2018

  In april en mei organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek weer volop activiteiten voor jong en oud.
  Lees verder..
 • Informatiecentrum WO II komt in Nijmegen

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en de gemeente Nijmegen gaan, met ondersteuning van Provincie Gelderland en het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds), een Informatiecentrum over de Tweede Wereldoorlog realiseren.
  Lees verder..
 • Verlenging expositie ‘Karl Leisner’

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek zal de kleine expositie ‘Karl Leisner, 1915-1945, Märtyrer und Seliger’ wegens succes tentoonstellen t/m 31 maart 2018.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.