Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Tweede editie Remember September krant

Burgers in oorlogstijd. Dat is het centrale thema van de tweede editie van de special Remember September. Deze krant verschijnt, na de succesvolle eerste editie in 2017, aan de vooravond van de herdenkingsmaand september.

De special biedt ook een vooruitblik naar 2019. Dan is het exact 75 jaar geleden dat enkele ingrijpende gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog plaatshadden. Zoals het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 en de operatie Market Garden in september van dat jaar.

De special Remember September is een uitgave van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, in een gezamenlijk initiatief met de stichting Groesbeek Airborne Vrienden. Het komt voort uit de samenwerking tussen organisaties, musea en gemeenten in de regio Nijmegen, die zich sterk maken om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

In Remember September komen ooggetuigen uit de jaren 1944/1945 aan het woord en wordt geschreven over enkele mensen uit het verzet. De plannen voor het nieuwe Informatiecentrum WOII in Nijmegen en het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek worden toegelicht. Diverse musea, organisaties en plaatsen die herinneren aan de oorlogstijd in de regio Nijmegen en de Betuwe komen aan bod, net als het herdenkingsprogramma van de komende septembermaand. Ook worden enkele grensoverschrijdende initiatieven beschreven, zoals een kaart van het Nederlands/Duitse grensgebied en een kunstroute.

De special wordt van 27 augustus tot 2 september huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar, Beuningen, Wijchen, Druten, Overbetuwe en Lingewaard. De krant zal tevens worden verspreid onder de VVV’s in voornoemde gemeentes en komen te liggen bij de toeristenbureaus in de naburige Duitse gemeenten Kranenburg en Kleve. De totale oplage is 185.000. De Remember September krant is bovendien als pdf te lezen op de Facebookpagina: www.facebook.com/rememberseptemberwo2.

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • 1.1 miljoenste bezoeker Bevrijdingsmuseum Groesbeek

  Vandaag, donderdag 6 juni 2019, ontving het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de 1.1 miljoenste bezoeker!
  Lees verder..
 • Bevrijdingsmuseum wordt Vrijheidsmuseum

  Vandaag, 9 mei 2019, werd in Groesbeek tijdens een speciale persconferentie de nieuwe naam bekend gemaakt van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsfestival 5 mei 2019 Bevrijdingsmuseum Groesbeek

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert ook dit jaar op 5 mei een Bevrijdingsfestival met een feestelijk programma van 10.00-16.30 uur in en rondom het museum
  Lees verder..
 • Expositie Anne Frank – ‘Laat me mezelf zijn’

  Succesvolle expositie van Anne Frank Stichting te zien in Bevrijdingsmuseum
  Lees verder..
 • Voorjaarsprogramma 2019 Bevrijdingsmuseum

  In het voorjaar van 2019 organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek diverse activiteiten voor jong en oud.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.Privacyverklaring