Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Tweede editie Remember September krant

Burgers in oorlogstijd. Dat is het centrale thema van de tweede editie van de special Remember September. Deze krant verschijnt, na de succesvolle eerste editie in 2017, aan de vooravond van de herdenkingsmaand september.

De special biedt ook een vooruitblik naar 2019. Dan is het exact 75 jaar geleden dat enkele ingrijpende gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog plaatshadden. Zoals het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 en de operatie Market Garden in september van dat jaar.

De special Remember September is een uitgave van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, in een gezamenlijk initiatief met de stichting Groesbeek Airborne Vrienden. Het komt voort uit de samenwerking tussen organisaties, musea en gemeenten in de regio Nijmegen, die zich sterk maken om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

In Remember September komen ooggetuigen uit de jaren 1944/1945 aan het woord en wordt geschreven over enkele mensen uit het verzet. De plannen voor het nieuwe Informatiecentrum WOII in Nijmegen en het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek worden toegelicht. Diverse musea, organisaties en plaatsen die herinneren aan de oorlogstijd in de regio Nijmegen en de Betuwe komen aan bod, net als het herdenkingsprogramma van de komende septembermaand. Ook worden enkele grensoverschrijdende initiatieven beschreven, zoals een kaart van het Nederlands/Duitse grensgebied en een kunstroute.

De special wordt van 27 augustus tot 2 september huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar, Beuningen, Wijchen, Druten, Overbetuwe en Lingewaard. De krant zal tevens worden verspreid onder de VVV’s in voornoemde gemeentes en komen te liggen bij de toeristenbureaus in de naburige Duitse gemeenten Kranenburg en Kleve. De totale oplage is 185.000. De Remember September krant is bovendien als pdf te lezen op de Facebookpagina: www.facebook.com/rememberseptemberwo2.

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Opening Infocentrum WO2 en flitslezingen

  Op 23 februari 2019 opent het Infocentrum WO2 Nijmegen vanaf 13.30 uur de deuren voor het grote publiek.
  Lees verder..
 • Film 'Krieg am Niederrhein' 2019

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek laat in februari en maart 2019 weer een aantal vertoningen zien van de filmklassieker 'Krieg am Niederrhein'.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsmuseum Groesbeek toont bijzondere schenking aan publiek

  Omvangrijke noodvoorraad voedsel uit WO2 voor 1 middag te zien
  Lees verder..
 • Het Informatiecenturm WOII in Nijmegen zoekt vrijwilligers

  Het Informatiecentrum WOII in Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt.
  Lees verder..
 • Kristallnachtherdenking 2018 Bevrijdingsmuseum Publiekslezing: “Hier kan dit niet gebeuren”

  De jaarlijkse Kristallnachtherdenking van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek, op 9 november a.s., staat in 2018 in het teken van het joods verzet in de periode 1940-1945.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.Privacyverklaring