Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Voorjaarsprogramma 2019 Bevrijdingsmuseum

In het voorjaar van 2019 organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek diverse activiteiten voor jong en oud.

Het programma gaat van start op zondag 14 april met een doorlopende cartoonworkshop voor kinderen van 13.00-16.00 uur. Bovendien is het Bevrijdingsmuseum deze zondag met gereduceerd tarief (50%) te bezoeken in het kader van de Nationale Museumweek (geen korting op korting mogelijk).

Daarnaast organiseert het museum in april en mei o.a. spannende spionagetrainingen, parachutistenworkshops en een aantal themamiddagen rondom het leven van Anne Frank, speciaal voor kinderen. Tevens kunnen bezoekers die meer willen weten over de historische gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in Groesbeek en Nijmegen meetouren met de fieldtrips van Grateful Generation Tours (in een authentieke Willy’s MB) of deelnemen aan een battlefield fietstour (met eigen fiets). Bovendien organiseert het Bevrijdingsmuseum op 5 mei het jaarlijkse Bevrijdingsfestival (10.30-16.30 uur) in en rondom het museum met o.a. live muziek, fieldtrips en persoonlijke verhalen van opa’s en oma’s.

Tenslotte zal vanaf 8 april t/m 31 juli 2019 de expositie Anne Frank – ‘Laat me mezelf zijn’ in het Nationaal Bevrijdingsmuseum te zien zijn. Deze tentoonstelling verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit WO2 en de actualiteit. Jongeren van nu komen aan het woord en vertellen over o.a. hun plaats in de samenleving, discriminatie, idealen en verwachtingen. ‘Laat me mezelf zijn’ is een educatieve productie van de Anne Frank Stichting en is samengesteld uit boeiende displays, audiovisueel materiaal en een aantal kernobjecten.

Kijk voor een overzicht van alle evenementen (data, tijden, tarieven, reserveren, etc.) op deze website onder het kopje 'evenementen'.Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Informatie en reserveren: 024-3974404, info@bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum
Twitter: @bevrijding

Links:

Zoek:

NIEUWS

 • Voorjaarsprogramma 2019 Bevrijdingsmuseum

  In het voorjaar van 2019 organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek diverse activiteiten voor jong en oud.
  Lees verder..
 • Opening Infocentrum WO2 en flitslezingen

  Op 23 februari 2019 opent het Infocentrum WO2 Nijmegen vanaf 13.30 uur de deuren voor het grote publiek.
  Lees verder..
 • Film 'Krieg am Niederrhein' 2019

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek laat in februari en maart 2019 weer een aantal vertoningen zien van de filmklassieker 'Krieg am Niederrhein'.
  Lees verder..
 • Bevrijdingsmuseum Groesbeek toont bijzondere schenking aan publiek

  Omvangrijke noodvoorraad voedsel uit WO2 voor 1 middag te zien
  Lees verder..
 • Het Informatiecenturm WOII in Nijmegen zoekt vrijwilligers

  Het Informatiecentrum WOII in Nijmegen is een historisch, toeristisch en educatief informatiepunt.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.Privacyverklaring