Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!

Groep 6,7 en 8 van het Basisonderwijs en VMBO, HAVO, VWO (onder- en bovenbouw)

Alle schoolgroepen bezoeken de vaste tentoonstelling o.l.v. een gids (klassieke rondleiding) of coach (interactieve begeleiding), al naar gelang de wensen van de school.

De gids/coach verzorgt de ontvangst, geeft een inleiding en toont de introductiefilm naar keuze. In het geval van een rondleiding gaan de leerlingen daarna met de gids het museum in. In het geval van begeleiding, gaan de leerlingen daarna o.l.v de coach in groepjes met museumopdrachten aan de slag. In beide gevallen volgt nadien een gezamenlijke afsluiting in de Erekoepel, waar de leerlingen een persoonlijke boodschap in de Vrijheidsboom kunnen achterlaten. Zowel de rondleiding als de coaching zijn toegesneden op de verschillende leerniveaus en leeftijden. Duur van een gemiddeld museumbezoek is 1,5 à 2 uur. Centraal staat het leren en beleven.

Een deel van ons educatief materiaal kunt u hier downloaden.

      

Vaste onderdelen

- Korte inleiding over het museum en het programma.
- Introductiefilm naar keuze (zie educatieve films).
- Afsluiting bij de Vrijheidsboom in de Erekoepel.

 Variabele onderdelen
- Rondleiding langs de highlights.
- Opdrachtentocht.
- Objectentocht (rondgang met museumvoorwerpen in koffer). 
- Bezoek aan de Canadese Militaire Begraafplaats in Groesbeek.
- Ooggetuigeninterview door leerlingen.

Speciale tarieven voor groepen scholieren en studenten

Groepen vanaf 10 pers. €   5,00
Groepen vanaf 100 pers. €   4,00
Gids/coach (verplicht, max. 20 pers. per gids/coach) € 30,00

Begeleiding Canadese Begraafplaats
(max. 20 pers. per gids/coach)

€ 15,00
Educatief materiaal   gratis

 • Meertalige rondleidingen/coaching mogelijk,

  (Engels, Duits, Frans).

 • Cultuurkaart/weborderbetaling mogelijk.

 • Per school max. 2 betalende begeleiders/docenten/ouders,

  meerdere begeleiders gratis toegang.

Gelieve vóór uw bezoek een afspraak te maken, bij voorkeur door een email te sturen naar info@bevrijdingsmuseum.nl. U kunt ook bellen naar de afdeling Groepsreserveringen, telefoonnummer 024-3974404. 

Werkbezoek

Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, maar wilt u toch nog even de proef op de som nemen? Dat kan. Bel naar 024-3974404 of mail naar info@bevrijdingsmuseum.nl. U ontvangt dan twee vrijkaarten voor het museum. Weest u van harte welkom!

Zoek:

NIEUWS

 • Programma 5 mei 2018 - Bevrijdingsfestival

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert ook dit jaar op 5 mei een Bevrijdingsfestival met een feestelijk programma van 10.00-16.30 uur in en rondom het museum met o.a. live muziek en verschillende festiviteiten voor het hele gezin.
  Lees verder..
 • De Communisten. In Verzet tegen Fascisme en Kapitaal

  Het communistisch verzet kent een turbulente geschiedenis. De communisten kwamen als eersten in Nederland in verzet tegen het fascisme.
  Lees verder..
 • Voorjaarsprogramma Bevrijdingsmuseum 2018

  In april en mei organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek weer volop activiteiten voor jong en oud.
  Lees verder..
 • Informatiecentrum WO II komt in Nijmegen

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en de gemeente Nijmegen gaan, met ondersteuning van Provincie Gelderland en het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds), een Informatiecentrum over de Tweede Wereldoorlog realiseren.
  Lees verder..
 • Verlenging expositie ‘Karl Leisner’

  Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek zal de kleine expositie ‘Karl Leisner, 1915-1945, Märtyrer und Seliger’ wegens succes tentoonstellen t/m 31 maart 2018.
  Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.